Sterk deelnemersveld bij primeur Nightwatch Eredivisie Beach in Venlo

De Nightwatch Eredivisie Beach doet komend weekend voor het eerst het Limburgse Venlo aan. De bezoekers aan de Lage Loswal in Venlo worden niet teleurgesteld, de Nederlandse top is aanwezig. Het nummer-1-team van Nederland, olympiërs Katja Stam en Raïsa Schoon, voeren de deelnemerslijst aan, gevolgd door nog twee teams van Beachvolleybalteam Nederland.

De Nightwatch Eredivisie Beach wordt georganiseerd in dezelfde week als het Festival aan de Waterkant, georganiseerd door Maaspoort en Poppodium Grenswerk. De prachtige locatie in het centrum bruist dus van energie, de perfecte plaats om ook het centercourt van de Eredivisie, samen met de heerlijke beachsfeer, horeca en catering, neer te leggen. Het is de eerste keer dat de Nightwatch Eredivisie Beach wordt georganiseerd in Venlo, maar zeker niet de laatste. Sportworx en Venlo zijn een samenwerking voor meerdere jaren aangegaan. De bijvelden liggen op Sportpark Hagerhof, daar zijn de wedstrijden ook te bekijken.

Mannen

Er wordt veel strijd verwacht bij de mannen, tweevoudig Nightwatch Eredivisie winnaars Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer doen een gooi naar de derde winst van dit seizoen. De finalisten van afgelopen weekend in Utrecht, Joris Berkhout en Rik van Solkema, zullen hen het vuur weer aan de schenen leggen. Aan de top van de lijst staan Cain van Hal en Mart van Werkhoven, een gelegenheidsduo. De vaste partner van Van Werkhoven, Matthew Immers, speelt in Marokko met Stefan Boermans op de Beach Pro Tour.

Vrouwen

Twee van de inschrijvingen bij de vrouwen, BTN-teams Pleun Ypma/Emi van Driel en Emma Piersma/Mexime van Driel, doen deze week ook mee in Marokko, voor hen is deelname afhankelijk van hun prestatie daar. Wie sowieso deelnemen zijn Katja Stam en Raïsa Schoon, de nummers 2 van de wereld. Zij spelen op zowel zaterdag als zondag.

Stam en Schoon doen graag mee aan de Nightwatch Eredivisie Beach, de competitie waarin zij in 2020 al lieten zien dat zij een topteam in de dop waren. Stam vertelt over de reden dat zij meedoen: “Dit toernooi past goed in onze ideale voorbereiding richting het Elite 16-toernooi in Hamburg en het EK de week erna. En het is leuk om nog een toernooi in de Eredivisie te kunnen spelen.”

Over haar verwachtingen voor het weekend is Stam duidelijk: “Raïsa en ik gaan natuurlijk voor dat hoogste treetje strijden. Ik ken de plaats Venlo niet zo goed eigenlijk, maar ik hoop op veel publiek en gezelligheid.”

Bekijk het complete deelnemersveld en het speelschema hier.

Bekijk ook eens