Nijland/Versteegen en Piersma/Bekhuis Kings en Queens in Rotterdam

De allereerste Nightwatch Eredivisie King of the Court is afgelopen weekend gespeeld in Rotterdam, op de kade voor de ss Rotterdam. Als Kings werden Erik Nijland en Kyran Versteegen gekroond, bij de vrouwen zegevierden Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Het was de eerste van twee Eredivisiestops van het spectaculaire beachvolleybalformat, op 27 en 28 augustus is de volgende in Zutphen. De tour wordt afgesloten met het Nightwatch NK King of the Court in Breda op 3 en 4 september.

Er heerste een gezellige drukte rond Beachveld De Kaap, gelegen op de kade voor het iconische stoomschip de ss Rotterdam. Op het Sunny Side Terras kon het publiek genieten van de spannende wedstrijden. Per sekse speelden er vijftien teams voor de titels van King en Queen of the Court Rotterdam. Op zaterdag werd de groepsfase gespeeld, op zondag waren de halve finales en finales.

Dames

De vijf teams die de finale speelden en als laatsten overbleven om mogelijk tot Queens gekroond te worden, waren Marly Bak/Bjorna Gras, Esther Cramer/Laura Overwater, Lisa Luini/Serena van der Made, Wies Bekhuis/Brecht Piersma en Annemijn van de Graaf/Daphne Katan.

In de eerste twee rondes waren Bak en Gras met respectievelijk 15 en 18 punten de te kloppen ploeg, in beide rondes lieten zij Piersma en Bekhuis achter zich als tweede. In de finaleronde, waarvoor ook Cramer en Overwater zich plaatsten, sloegen Piersma en Bekhuis op het juiste moment toe. Zij behaalden 15 punten voordat de tijd voorbij was en daarmee claimden zij de allereerste titel van Queens van Rotterdam.

Bekijk hier alle uitslagen van Queen of the Court Rotterdam.

Mannen

Ook bij de mannen ging het er in de finale om op het juiste moment te pieken. Erik Nijland en Kyran Versteegen beheersten die kunst het beste. De finale werd, naast de uiteindelijke winnaars, gespeeld met Joris Berkhout/Rik van Solkema, Niels Lipke/Max Nieuwstad, Sam van der Loo/Mart van Werkhoven en Tom Sonneville/Bram van der Wel.

In de eerste twee rondes eindigden Nijland en Versteegen op de derde plaats met biede keren zeven gescoorde punten. Het was ruim voldoende om zich te plaatsen voor de eindronde. In de tweede ronde waren Berkhout en Van Solkema ijzersterk met 22 punten, maar daarmee verschoten zij wellicht te veel van hun kruit. Die laatste ronde ging namelijk met overmacht naar Nijland en Versteegen, zij scoorden 15 punten voordat de tijd om was, terwijl Berkhout en Van Solkema slechts vier punten maakten. Lipke en Nieuwstad werden derde met 1 punt.

Zutphen

Op 27 en 28 augustus is de volgende Nightwatch Eredivisie King of the Court. Ook daar zijn weer punten te verdienen voor de plaatsingslijst van het NK, dat de week daarna wordt gespeeld. Komend weekend is het Nightwatch NK Beachvolleybal, waar de reguliere 2-tege-2-variant wordt gespeeld. Het toernooi is van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus in en rondom het The Hague Beach Stadium in Scheveningen. Het NK is gratis te bezoeken.