Na een kleine pauze van een week, waarin het EK-22 werd gespeeld, was het deze week weer tijd voor de Nightwatch Eredivisie Beach. Heerenveen ontving de beste Nederlandse beachvolleyballers dit weekend op het Gemeenteplein en bij Sportstad Heerenveen. Een weekend vol met strijd, waarin Wies Bekhuis, Brecht Piersma, Mees Sengers en Dirk Boehlé aan het langste eind trokken.

Zo’n 300 kilometer verplaatste de Nightwatch Eredivisie Beach karavaan zich dit weekend van Heerlen naar Heerenveen. Het werd weer een fantastisch weekend beachvolleybal, met mooie en spannende wedstrijden voor het publiek. De finales werden deze zondag gespeeld op het Gemeenteplein, pal tegenover restaurant ’t Gerecht. Het terras en de tribunes rondom de velden zorgde voor een prettige sfeer.

Boehlé / Sengers winnen bij de mannen

Het publiek dat uit de buurt kwam kon haar geluk niet op doordat ‘local hero’s’ Rik van Solkema en Joris Berkhout in de halve finale te bewonderen waren. Vorige week wisten zij de promotie naar de Eredivisie af te dwingen, waarna met deze halve finale plek meteen handhaving werd veiliggesteld. In de halve finale troffen de twee Mick Toet en Thijmen Heemskerk. In een wedstrijd met veel kleine slordigheden over en weer, ging de winst, helaas voor het thuispubliek, naar Toet / Heemskerk. In de finale kwamen zij het sterke duo Dirk Boehlé en Mees Sengers tegen, die het hele toernooi nog geen set hadden verloren. Ook in de finale bleken de heren oppermachtig. Met maar liefst 11-21 en 13-21 trokken zij de winst naar zich toe. Het was voor Sengers zijn eerste medaille op de Nationale tour. Het thuispubliek had nog meer te klappen, het brons ging namelijk knap naar van Solkema en Berkhout.

Bekhuis / Piersma zegevieren bij de dames

Bij de dames een ware kraker in de halve finale tussen Mexime van Driel / Emma Piersma en van Mill / Weeda. Na twee sets spelen was de wedstrijd nog altijd in evenwicht en moest een derde set uitkomst bieden. Deze werd met 16-14 beslist in het voordeel van Mexime van Driel en Emma Piersma. Die mochten zich melden in de finale tegen Wies Bekhuis en Brecht Piersma, vorige week nog vierde van Europa onder 22 jaar en in Heerlen al winnaar van de eerste stop van de Nightwatch Eredivisie Beach. Ook deze zussenstrijd werd gewonnen door Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Met 21-17 en 21-11 was er geen twijfel over wie de beteren waren vandaag. Knap prolongeerden de twee talenten hun titel in Heerenveen. Het brons ging overtuigend naar Nadine Everaert en Leanne van Vegten. Met 21-16 en 21-11 waren zij in de kleine finale de beteren tegen van Mill / Weeda.